抛光膏厂家
免费服务热线

Free service

hotline

010-00000000
抛光膏厂家
热门搜索:
行业资讯
当前位置:首页 > 行业资讯

广州环球教育分享雅思阅读选择题解题策略《新闻》

发布时间:2020-08-28 19:56:08 阅读: 来源:抛光膏厂家

­  环球教育袁宇坤老师此次为大家解析雅思阅读选择题解题策略。讲解之前,同学们不妨先做一下例题1的热身训练:

­  【例1】The writer quotes from the Worldwide Fund for Nature to illustrate how

­  A.influential the mass media can be.

­  B.effective environmental groups can be.

­  C.the mass media can help groups raise funds.

­  D.environmental groups can exaggerate their claims.

­  【例1】原文:

­  Secondly, environmental groups need to be noticed by the mass media. They also need to keep the money rolling in. Understandably, perhaps, they sometimes overstate their arguments. In 1997, for example, the World Wide Fund for Nature issued a press release entitled: "Two thirds of the world"s forests lost forever". The truth turns out to be nearer 20%.

­  选择题中有一种出题方式为:作者意图(purpose),其题干模式为:

­  The writer quote/refer to/mention + examples + to illustrate/demonstrate

­  即作者引用/提及 某例子来说明xx道理,示例如下:

­  The writer quotes from the Worldwide Fund for Nature to illustrate how

­  这时候,我们要学会切换视角,从读者视角切换到作者视角,即假设你是作者,你想说服别人相信某一个点,于是举例说明,那么,你的论点会在哪里?如何提出?

­  小明经常说谎。举个栗子,他身高才160,却到处跟别人说是170。

­  在以上例子中,作者想读者相信的是:小明经常说谎。

­  用来论证的事例是:小明虚报其身高为170。

­  连接词是:举个栗子

­  归纳模式:中心+例子(for example/for instance/in fact)

­  即先提出中心句,再提出事例论证

­  了解模式后,我们回到原文去分析这道题目及选项

­  Secondly, environmental groups need to be noticed by the mass media. They also need to keep the money rolling in. Understandably, perhaps, they sometimes overstate their arguments. In 1997, for example, the World Wide Fund for Nature issued a press release entitled: "Two thirds of the world"s forests lost forever". The truth turns out to be nearer 20%.

­  思路:

­  当我们在第三行发现for example,我们可以将这一句定性为例子,那么,作者举例说明的中心在哪里呢?---上一句,即they overstate their arguments-夸大说法。锁定答案句,并根据答案句关键词 overstate、arguments寻找对应选项,不难发现答案为D。

­  替换词总结:

­  overstate=exaggerate、arguments=claims

­  【例2】In the second paragraph, the writer refers to a shape-matching test in order to illustrate

­  A.the subjective nature of art appreciation.

­  B.the reliance of modern art on abstract forms.

­  C.our tendency to be influenced by the opinions of others.

­  D.a common problem encountered when processing visual data.

­  提示:定位例子-往前找中心句-根据中心句寻找替换、

­  【例2】原文:

­  Could the same approach also shed light on abstract twentieth-century pieces, from Mondrian"s geometrical blocks of colour, to Pollock"s seemingly haphazard arrangements of splashed paint on canvas? Sceptics believe that people claim to like such works simply because they are famous. We certainly do have an inclination to follow the crowd. When asked to make simple perceptual decisions such as matching a shape to its rotated image, for example, people often choose a definitively wrong answer if they see others doing the same. It is easy to imagine that this mentality would have even more impact on a fuzzy concept like art appreciation, where there is no right or wrong answer.

­  解析:答案C

­  中心句:(原文第4行/5行) We certainly do have an inclination to follow the crowd.

­  关键词:inclination倾向+follow the crowd跟从大众

­  寻找替换:C.our tendency to be influenced by the opinions of others.

­  inclination=tendency、be influenced by the opinions of others=follow the crowd

责任编辑:吴雅静

梦梦爱三国变态版

少年封神

鱼丸游戏电玩城

铁甲突击手游

相关阅读